Telefoon huren

Je hebt een telefoon nodig. Tegenwoordig is het dan niet meer zo simpel als een telefoon uitkiezen, deze kopen en er vervolgens gebruik van maken. Er zijn meerdere opties om te werk te gaan.

Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om een telefoon direct te kopen, een abonnement af te sluiten en om een telefoon te huren. Het blijkt in de praktijk vooral deze laatste optie te zijn waar men meer en meer interesse in heeft. Zodoende besloten we dan ook bij Huren Prijs om een telefoon huren voor een grote doelgroep mogelijk te maken.

Hoe gaat een telefoon huren precies?

Het proces van een telefoon huren is eigenlijk redelijk voor de hand liggend. Dat wil zeggen dat het voor iedereen mogelijk is om dit te doen. In de praktijk houdt dit in dat je geen volledig aankoopbedrag voor een telefoon op de mat legt, maar dat je ervoor kiest om alleen tijdelijk van een telefoon gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan een periode van één of twee jaar. In dat opzicht is een telefoon huren een stuk anders dan een telefoon kopen.

Dit is bijvoorbeeld een ideale werkwijze op het moment dat je na een specifieke periode altijd een nieuwe telefoon wilt hebben. Als je een groot fan van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van technologie bent, dan wil je niet te lang met een verouderd model rondlopen.

Met het huren van een telefoon voorkom je dit soort scenario’s op een efficiënte wijze. Je betaalt alleen voor de periode dat je ook daadwerkelijk gebruik wilt maken van het apparaat. Na die periode is het de beurt aan een ander.

De voordelen van een telefoon huren

Het is geen toeval meer dat steeds meer mensen kiezen voor het huren van de telefoon. Dit is namelijk allemaal terug te leiden tot een aantal specifieke voordelen die in dit scenario van toepassing zijn. Deze opsomming van punten geeft voor veel mensen de doorslag. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan zaken als:

  • Beschikking over de nieuwste telefoon: Misschien wel het grootste voordeel van een telefoon huren is dat je consequent beschikking hebt over de nieuwste telefoon. Iedereen zal beamen dat de allernieuwste telefoon huren goed betaalbaar is. Denk dan aan de nieuwste iPhone of Samsung. De nieuwprijs loopt vaak op in de vele honderden of zelfs duizenden euro’s. Kies je echter voor een huurconstructie, dan worden ze allemaal ineens betaalbaar. Zo heb je de mogelijkheid om de telefoon met de beste camera, meeste applicaties en langste batterijduur in je handen te hebben.
  • Veel minder geld kwijt: Daarbij ga je in totaal een stuk minder geld kwijt zijn dan wanneer je een nieuw toestel zou kopen. Wat mensen namelijk vaak over het hoofd zien, is dat deze na verloop van jaren waardeloos zijn. Ze belanden ergens in een kast in een la. Er is maar zeer beperkt sprake van restwaarde. Door een telefoon te huren, betaal je echter alleen het maandelijkse bedrag gedurende de contractperiode. Dit komt in de meeste gevallen neer op een totaalbedrag dat een stuk lager ligt dan het kopen van een nieuw toestel.
  • Overzichtelijk: Verder vinden veel mensen het simpelweg prettig om een overzichtelijk, maandelijks bedrag kwijt te zijn aan een toestel. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je in één keer in de geldproblemen komt. Het maandelijkse huurbedrag is iedere maand weer hetzelfde. Het stelt je in staat om slim te plannen en niet zomaar voor moeilijke beslissingen komen te staan.
  • Eigen contractduur kiezen: Dan heb je nog het punt van de contractduur. Uiteindelijk maak je namelijk zelf de beslissing voor hoelang je een telefoon precies wilt huren. Weet je bijvoorbeeld bij voorbaat al hoelang je deze nodig gaat hebben? Of ben je iemand die na verloop van tijd altijd een nieuw toestel wilt en ga je hier alvast op anticiperen? Kies je eigen contractduur en zorg voor duidelijkheid.
  • Verzekering mogelijk: Ben je af en toe vrij roekeloos en bang dat je toestel kapot gaat? Dan is er vaak een optie om je direct te verzekeren. Op het moment dat jouw telefoon dan bijvoorbeeld onverwachts ophoudt met werken, is de reparatie gratis. Dit neemt een groot stuk van je potentiële zorgen weg. Het stelt je in staat om met een gerust hart gebruik te blijven maken van jouw telefoon.

Nu een telefoon huren

Heb je nu dus een telefoon nodig? En kies je graag één van de nieuwste opties van dit moment uit? Onderneem dan direct actie en bekijk ons uitgebreide assortiment. Een telefoon huren ging nog nooit zo makkelijk als vandaag de dag. Voor je het weet, maak je er al op dagelijkse basis gebruik van!

Verwant: iPhone huren